Ansträngande

Vissa dagar som fembarnsmamma är ansträngande, det skulle inte vara rätt att inte skriva att verkligheten är sådan.

Idag t ex är jag förkyld, inte så att det syns eller hörs direkt men hela huvudet är luddigt och när mamma inte orkar blir det lätt skrikigt och bråkigt på alla hörn och kanter. Barnen lyssnar inte, gör inte som de borde, kläder ligger slängda på golvet, sängarna bäddas inte iordning, leksaker städas inte undan, tänder borstas inte…ja listan kan göras lång. Saker som barnen brukar göra, görs alltså inte utan massvis med tjat från oss föräldrar. Vilket inte direkt skapar en välvillig och trevlig stämning oss föräldrar emellan.

Jag är ändå, mitt i detta kaos oerhört glad och tacksam för den här underbara familjen. För det är så det fungerar, i allt finns kärleken och glädjen även dagarna som känns tunga och jobbiga.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.