Stora måstedagen

Igår var en sådan där dag då ingenting riktigt hann avslutas innan annat började. En MÅSTEDAG.

”Mamma, jag mår inte bra, jag vill ha dricka”, ja då måste det fixas dricka, måste fixas frukost, morgongröt, torka efter toalettbesök, dammsuga golvet från miljoner smulor, diska undan muggar och annat. Sedan måste en tvättmaskin sättas igång, sedan skall barn kläs på, tänder att borsta och så måste jag ju ringa barnmottagningen och ringa svärmor för att höra hur det är med den stukade foten. Måste fixa mer tvätt, måste sortera tvätt, fixa lunch, mellanmål, alvedon till väldigt trött och febrigt barn, just det – vattna blommorna, se till att en dotter får hjälpa till att vattna som jag lovat. ”Mamma jag är tillbaka nu!” ljuder det från den största dottern som står ute i hallen. Från vart tänker mitt nu ganska trötta huvud. ”Vi har matat kaninen”, ropar dottern som för att följa upp informationen om att hon nu är tillbaka. ”Kaninen? Vilken kanin, och har du tvättat händerna?” ropar jag tillbaka i ett tafatt försök att visa att jag lyssnat och tagit del av hennes värld. Grannpojkens kanin visar det sig att hon och två grannflickor har varit och matat och nu går de in till grannflickorna -”bara så du vet mamma”. Bra, då vet jag. Lunch, tänker jag. Har jag ätit lunch? Nej det glömde jag, lunch måste jag äta. ”Mamma jag vill ha glass, har ont i halsen, vill ha halstablett, vill titta på film, krama mig” gnäller det stackars barnet som inte mår bra samtidigt som det från trädgården hörs ett lätt panikartat ”mamma, det blir blött”. Där står den lilla som fått passa vattenslangen medan mamma fixade lite inomhus. Dottern har vattnat de fina buskarna och sig själv ymnigt. Stänga av strömmen till pumpen som pumpar upp vatten från ån, ställa in den lilla olyckliga, leriga dottern i duschen, fixa glass, värma på lite lunch till mig, skriva inhandlingslista för att mannen skall kunna handla mat efter avslutat arbete, planera middag, torka förkylningsnäsor, svara i telefonen för att lotsa mannen genom affären, starta ny tvätt, sortera in varor i skåpen, laga middag, slänga skräp på återvinningsstationen, duscha resten av barnen, dricka kvällste, samtala med mannen….sova.

Tänker stilla på alla de gånger jag fått frågan hur jag som är hemma får dagen att gå och måste skratta lite tyst för mig själv.

Etiketter: kanin, måstedag, sysslor, Trädgård, trött, tvätt, vardag

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Stora måstedagen”

 1. Känner så väl igen mig:-)
  Kanske inte förvånande att det kör ihop sig ibland, vi är ju några stycken även här!
  Fast än mer förundras jag över tvärtomdagarna, dagarna då allt flyter på, barnen är glada och fulla av lek, golvet nästan damsuger sig själv och jag har en känsla av att jag hinner ALLT!

  Ha det gott, hoppas de snart är pigga igen!
  Kram Emma

 2. Ja, Emma. Så är det! De där dagarna då allting fungerar är faktiskt ganska många i antal, och då går det mesta förvånansvärt smidigt. Det är gott med kaoset som uppstår i en stor familj. Mycket kärlek och ganska tokigt i största allmänhet!

  Tack. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.