Vi tänder ljus i advent.

Så lyser åter adventstjärnor i fönstren och julgardiner sitter uppe och till söndagsfrukosten tändes det första ljuset i adventsljusstaken, adventsdikt lästes högt och golvet i köket är linoljesåpat. Det är nu första advent och mamman njuter så av allt pyssel inför högtiden. Lukterna, smakerna, färgerna och känslan.

I kylen väntar pepparkaksdeg blandat enligt mammans mormors recept. Receptet där mormor i sin receptbok skrivit ”mina julpepparkakor bra” och mamman bredvid antecknat vad ljus farin är (lika delar brun farin och strösocker).

Vi bakar pepparkakor tillsammans med mammans barndomsvän och lyssnar till den första listan med julmusik och sjunger med lite då och då.

Tacksamhet fyller mammans hjärta för allt det vi får kalla vårt.

Kom ihåg att bemöta varandra med varsamhet. Fin första adventsvecka till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.