Lördagsmorgon

Mamman vaknar tidigt trots det är helg och inte en enda väckarklocka ringer i den tidiga morgonen. Bredvid sover pappan tungt. Försiktigt tassar jag ned för trappan tätt följd av familjehunden som inte tassar lika tyst. Hon tycker det är väldigt roligt det här när vi vaknar och vill busa och mysa. Gärna skälla lite också.

När vi tagit oss ned utan att väcka någon hittar mamman mittendottern pysslandes i tv-rummet. Vi sätter oss med henne en stund. Mamman plockar fram sjalstickningen och fortsätter på det som skall bli en Hansel Hap till mig. Efter ett tags soffmys med dotter och stickning är det dags för morgonens skogspromenad. Hunden får mat och så vandrar vi ut.

Vi vandrar genom en tyst skog ända tills vi når ängarna där bondens kor går. Där är det fullt ljud med brölande kor. Det är tydligen dags för korna att bli flyttade till sin vinterplats. De ser bonden med barnbarn ordna med traktorer och avspärrningar och brölar så högt att det tjuter i öronen. Det är underbart att få uppleva det här. Helst hade mamman vandrar ut på ängen för att hjälpa till att valla korna men så vill jag inte störa deras arbete. De vandrar vant tillsammans och vet precis var de har varandra bonden och pojkarna och kommunikationen dem emellan är nästan ljudlös.

Mamman fortsätter promenaden och möter morgonpromenerande grannar med hundar byter ett ord eller två och fortsätter sedan hemåt till frukostordnande och melodikryss.

Fin helg till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.