En fin dag

Solen skiner. Mamman åker för att morgonvandra på annan plats idag. 

Vi vandrar länge. Det är härligt. Vi tittar på fåglar, lyssnar på en porlande bäck och tittar på träd som precis skall till att sätta blad och på vårblommor i blomning.


Väl hemma äter jag lite lunch, bäddar sängar, sorterar tvätt, tvättar och sätter bröddegar. Familjehunden är trött och vilar alldeles nära mamman. Varje gång jag flyttar mig till nästa syssla lyfter hunden sig motvilligt och tittar på mig anklagande. Som om han tänkte att jag faktiskt borde sitta still. Ändå lyfter han sig för att vara med där jag är. Det är gott. 

Mamman ordnar, plockar, stickar lite emellanåt och har det bra. Strax är det dags att hämta de fina döttrarna från skolan, få höra om deras dag och kramas.

Fin dag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.