Pysselsöndag

Dagen idag är en pysseldag. Mamman bakar bröd och lagar mat och pappan gräver i trädgården för att plantera nya fina buskar. Döttrarna cyklar, kastar boll,  leker, målar eller spelar kort.

Mamman bakar rågkakor på fint rågmjöl. När kakorna tas ur ugnen luktar det som från gamla fina kök. Nybakt på ett gammaldags vis. Kanske är det rågmjölet tillsammans med ättikan som skapar den angenäma doften. Mamman har aldrig haft ättika i bröd förut. Det är spännande att lära nytt. Det skall bli gott att smaka rågkakorna till frukost imorgon.

Förutom rågkakor sätter mamman surdeg till sötlimpa och en deg till rostbröd som skall jäsa riktigt länge.

Snart skall det skalas potatis, morötter och palsternacka. Till middag idag blir det grönsakssoppa på egengjord buljong som kokt sedan i förmiddags.

Fin söndag till er.

Etiketter: ättika, bröd, buskar, cyklar, gammaldags, gräva, grönsakssoppa, jäsa, kök, mamman, pappan, rågkakor, Trädgård

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

4 svar till “Pysselsöndag”

  1. Det är så underbart med hembakat, doften det sprider i huset. Och när det luktar som förr känner man sig som en del i en länk mellan generationerna, det påminner om farmors kök. Allt gott till er!

    1. Hej Fru S
      Ja, nybakat är härligt. Ny och hembakat. Att känna sig som en del i en länk mellan generationerna är oerhört värdefullt.

      Fin vecka till dig och dina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.