Böcker och spridda tankar

Mamman vill läsa kloka ord och omge sig med snälla och kloka människor. Jag tror att det finns för lite snällhet i världen. Jag vill vara snäll, omtänksam, ödmjuk och ärlig mot mig själv. 

Mamman läser böcker som ger mig ett större och nytt perspektiv. Jag vill få nya sätt att se på världen och förhoppningsvis bli en lite klokare människa. 

En del tankesätt måste jag öva mig att göra mig kvitt. Det är svårt men viktigt. 

Jag läser böcker som skakar om, berör och underhåller. Olika och många böcker. I böcker finns så mycket att ta till sig och lära om hjärtat och hjärnan vill och är öppna för nya tankar.

Först läser jag Maj-Gull Axelssons ’Jag heter inte Miriam’ och måste stanna till för att vila när berättelsen blir för tung. Sedan läser mamman ’Tusen vackra ord’ av en författare vars namn jag inte minns och nu en bok skriven av Ernst Kirchsteiger i samarbete med Carina Nunstedt. Boken heter ’Lyckan i det lilla’ och börjar med citatet ’Det lilla betyder ofta det stora’. De orden har mamman sagt och skrivit många gånger. De orden bor i mitt hjärta. Mamman försöker t om leva efter de orden för att de känns rätt för mig. ’Det lilla betyder ofta det stora’. Kloka och sanna ord. Mamman skall låta sinnet riktigt njuta av denna klokbok. Och så läser jag prästen Olle Carlsson kloka ord varje dag. Idag låter mamman orden ’Vi kan inte göra mer än vårt bästa’ bo i tanken. 

Plötsligt hittar mamman många böcker att läsa. Kanske har det med sinnesro att göra. Jag vet inte. Eller så söker jag vägledning och finner kloka tankar i böckernas värld. Så är det kanske.

Idag är det fredag. Det är gott. Döttrar är förkylda och trötta. Vi kramas, läser saga och äter frukost länge. Mamman har städat, bäddat sängar och startat tvättmaskinen. Om en stund skall två friska döttrar hämtas från skolan. Men först skall mamman hjälpa sjuka döttrar med läxor från skolan.

Fin fredag till er.

Etiketter: böcker, bok, disk, döttrar, Ernst Kirchsteiger, klok, läsa, läxor, Maj-Gull Axelsson, mamman, ödmjuk, Olle Carlsson, präst, städa, tvätta

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.