Vintervackert

Granens ljus glittrar så fint och alla levande ljus skapar värme och hemtrevnad.  

Vi njuter av trettonhelgen och låter julen dröja sig kvar. Nu är det vinter och rimfrosten har svept in landskapet i kyla och magiskt glitter.

Det är vackert med vinter. Mamman tycker förstås inte om att frysa därför krävs det mycket kläder när jag ger mig ut. Men när jag väl fått på mig tjocka tröjor, vinterjacka, termobyxor, halsduk, mössa och vantar är det underbart friskt och vackert ute.

Idag gör mamman grönsakssoppa med nybakt bröd till middag. Det känns gott och värmande.  

Mamman och näst största dottern har idag besökt varuhuset som säljer platta paket för att införskaffa förvaringslådor till döttrarnas rum. När vi väl lastat på allt på vår vagn och stått i kö länge under kalla lampor var vi så glada över att få köra hem till vår plats på jorden. Till vårt hem som nu tack vare det stora varuhuset är extra förvaringsvänligt. Det är bra.

Att åka ut med en dotter på ärende var värdefullt men vi var båda glada över att få komma hem till vårt varma hem och resten av familjen. 

Nu skall mamman få en kopp te innan brödet skall bakas ut.

Fin onsdag till er.

Etiketter: bröd, döttrar, förvaring, frost, grönsakssoppa, hem, mamman, platta paket, te, vinter

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Vintervackert”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.