Egensytt och stolthet

Mammans telefon ringer och i luren hörs största dottern som glatt meddelar att hon slutat skolan för dagen och att hon har en överraskning med hem. 

Mamman blir så nyfiken. När vi kommer hem går hon undan och kommer sedan ut till mamman i köket iklädd en klänning hon sytt själv i syslöjden under höstterminen.

 Mamman blir mållös och tårar väller fram ur ögonen. Jag kan knappt andas när denna oerhört vackra unga kvinna står här framför mig i köket. Jag är ofattbart stolt och obeskrivligt tacksam. Hon är vår dotter. Så stor. Så vacker. Så kreativ och kapabel. 

Jag får vara hennes och hennes systrars mamma. Det är så stort och fantastiskt. Mamman blir överväldigad av livets storhet och underbara magi. 

Fortsatt fin fredag till er.

Etiketter: dotter, hösttermin, klänning, kreativitet, mamman, sytt

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

3 svar till “Egensytt och stolthet”

  1. Hej Marimba
   Dottern tog med sig en klänning hon tycker om och använde den som mall. Överdelen är formad som ett linne med rund halsringning och kjoldelen vackert klockad. Hon har dessutom broderat egendesignade blommor nedanför ena axeln och längst ned på motstående kjoldel.

   Jag är mycket imponerad av hennes kreativitet och stolt förstås!

   Fin onsdag till dig och dina.

 1. Vad fint det låter, jag förstår att du är stolt, vilken gåva att kunna sy sina egna kläder! Kram och fin Onsdag till er <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.