Helg

Det är gott med helg. När vi vaknar är det minusgrader och frosten har svept in landskapet i sitt skimrande glitter. 

Döttrar och extrabarn ropar ’Hurra, det har snöat’ och beger sig fort ut på frostiga ängar och leker länge klädda i sina varma vinterkläder.

På dammen ligger ett centimetertjockt istäcke och under detta ser vi dammfiskarna nyfiket simma runt som om de utforskar sitt nu vintriga hem. Så fort isen smälter skall alla fiskarna få flytta in i ett litet akvarium i vårt vinterbonade förråd skyddade från vinterkylan.

Idag skall mamman baka bröd för att fylla frysen inför veckan. Sy skall jag också göra. Det är underbart att vara tillsammans här hemma och få pyssla och ordna och lyssna till lekande barn. Då mår mamman riktigt bra.

Extrabarnet som inte är med oss så ofta säger glatt till mamman ”det är bra med dig för man vet alltid var du är för du är i köket eller i tvättstugan. Jag gillar det. Du är mysig och snäll.” Fina ord som gör mamman glad.

Fin söndag till er.

Etiketter: baka, barn, bröd, döttrar, frys, mamman, ordna, pyssla, sy

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.