Arbetslördag

Förkylningen har oss fortfarande i sitt grepp. Vi hostar och nyser allihop men mår ändå lite bättre idag.

Det är lördag och väckarklockan borde inte ringa egentligen men gör det för att det är arbetsdag på lilla skolan där tre döttrar går. Efter frukost far pappan iväg för att arbeta där och mamman stannar hemma med alla döttrar. 

Lite senare skall största dottern köras till sin ensemblespelning. Mamman önskar att jag kunde sitta kvar för att lyssna till alla dessa blockflöjter som spelas så vackert tillsammans. 

Blockflöjt är ett oerhört vackert instrument. Dotterns sopranblockflöjt gjord i buxbom har fantastisk klang. Mamman lyssnar gärna och mycket på allt dottern spelar.

Idag blir det inget melodikryssande för mamman och pappan. Idag ordnar och fixar vi på olika håll. Kanske skall jag när tvätten är sorterad, diskmaskinen tömd, disken diskad, sängarna bäddade, tvättmaskinen startad och dottern skjutsad sticka lite min stickning. 

Idag har mamman en hemmapysslardag. Härligt!

Fin lördag till er.

Etiketter: arbetsdag, blockflöjt, buxbom, dotter, döttrar, ensemble, förkylning, instrument, mamman, pappan, skola, sopran

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.