Mer förkylningar

Döttrarna är förkylda och mamman likaså. Vi är trötta och mamman har ont i huvudet.

Och så känner sig mamman nedstämd. Det blir så ibland speciellt på hösten. Så länge mamman kan minnas har jag stundtals brottats med nerver som inte riktigt vill. Kanske hör det ihop med att jag är en högkänslig person kanske för att jag har mycket runt mig jämt. Jag vet inte riktigt.

Hur det än hänger ihop så försöker jag att acceptera att det är så här just nu. Jag kramar på barn, lyssnar på musik, tar det lugnt och dricker mycket rödklöverte och håller ut. Det blir bättre.

Idag är det fredag och mamman har satt in kyckling i lergryta i ugnen och snart skall jag dammsuga golven men först skall jag dricka mitt te och njuta lite i solen. Sedan kanske jag skall koka lite päronmos. Vi får se.

Fin fredag till er.

Etiketter: barn, döttrar, förkylning, kyckling, lergryta, mamman, nedstämd, nerver, trött

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

9 svar till “Mer förkylningar”

 1. Jag tycker också att hösten kan vara jobbig. Jag är ju också väldigt känslig av mig, känner ofta igen mig i det du skriver. Undrar om det lättare är så, för de som känner mycket, att hösten kan bli extra tung? Skickar en kram till dig!

  1. Hej Erika
   Tack för dina ord. Det kanske är så att extra känsliga personer har jobbigt med hösten. Hursomhelst är det gott att känna att jag inte är ensam om känslan.

   Önskar dig och dina en fin helg.

   1. Ja, det är skönt :). Jag har lyssnat en del på Bo Kasper i veckan och så kom låten ”Mellan 1 och 0”, kom ihåg det du skrev om den. Att den var som du och din man. Jag är väldigt mycket så jag med, inte alltid lätt.

    1. Hej Erika
     Bo Kaspers är bra! Lyssnade lite extra på 1 och 0 efter att jag läst din kommentar. Underbart att lyssna och känna igen känslorna och relationen. Ibland kan jag önska att jag slapp ha så många starka känslor samtidigt som jag vet att det är oerhört värdefullt.

     Önskar dig en fin vecka.

     1. Hej igen Erika
      Ja den låten lyssnar jag mycket på. Den är fin och uttrycker så starkt och bra vikten av att kämpa lite extra för kärleken. Att hålla fast vid och ibland faktiskt bara hålla ut. Ovanliga ord i vårt individ och egocentrerade samhälle.

      Ibland är det svårt att leva tillsammans. Ibland blir balansen fel och det är svårt att nå fram till varandra ordentligt. Det är också fult på något sätt att säga att man behöver en annan människa för att riktigt må bra.

      Jag behöver min man för att finna rätt balans och bli den bästa versionen av mig själv. Vi är bäst tillsammans även om det ibland är jobbigt. Tror att det är viktigt det där ’att hålla ut’ tillsammans. Riktigt viktigt.

      Fin helg till dig.

 2. Ja, jag blev så glad när jag hörde låten första gången. Äntligen en låt om att kämpa istället för att släppa taget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.