Konstiga billjud

Mamman kör för att lämna barn i skolor och plötsligt blir det där lätta skrapdjupet från bilens underrede till ett öronbedövande dunk-och-skrap-ljud. 

Mamman lämnar av döttrar i respektive skola och ringer sedan maken under min väldigt försiktiga färd till arbetet. Bilen parkeras på jobbparkeringen. Medan jag halvspringer upp till klassrummet där dagen redan startat undrar mamman hur vi utan bilen skall få hem döttrarna idag. Jobbiga logistiktankar tar upp stor del av mammans tankeutrymme under dagen. Frågor som ’kan vi hyra en bil medan mammabilen lagas?’ och ’undrar vad det är för fel och hur dyrt det blir’ och ’måste vi köpa en ny bil nu?’ snurrar runt i mammans huvud. 

I slutet på dagen ringer maken och meddelar att vi får byta bil med varandra. Han kör till verkstaden och jag hämtar barn. Hela eftermiddagen kör mamman skytteltrafik eftersom det i pappans bil inte får plats mer än tre personer. När mamman hämtar för tredje gången ringer pappan och meddelar att bilen är lagad. Mamman blir så glad att jag nästan gråter. Tänk så viktig bilen är under skolveckorna.

Gamla muttrar och skruvar rostar med tiden och smuts fastnar och det blir inte bra. Mamman har tydligen kört runt med ett löst däck. Det är ju förståeligt att det kan låta konstigt. Farligt känns det också. Nu är den i alla fall lagad min bilvän och vi kan färdas tillsammans ett tag till.

Fin onsdag till er.

Etiketter: barn, bil, dunk, färd, hjul, jobb, mammabilen, mamman, pappan, parkering, skola, skräp

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Konstiga billjud”

    1. Hej Svintoflickan
      Ja, ett jättepussel är det och trots trötthet alldeles underbart. Det bästa som finns att ägna sig åt!

      Önskar dig och dina en fin vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.