Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Konstiga billjud

Mamman kör för att lämna barn i skolor och plötsligt blir det där lätta skrapdjupet från bilens underrede till ett öronbedövande dunk-och-skrap-ljud. 

Mamman lämnar av döttrar i respektive skola och ringer sedan maken under min väldigt försiktiga färd till arbetet. Bilen parkeras på jobbparkeringen. Medan jag halvspringer upp till klassrummet där dagen redan startat undrar mamman hur vi utan bilen skall få hem döttrarna idag. Jobbiga logistiktankar tar upp stor del av mammans tankeutrymme under dagen. Frågor som ’kan vi hyra en bil medan mammabilen lagas?’ och ’undrar vad det är för fel och hur dyrt det blir’ och ’måste vi köpa en ny bil nu?’ snurrar runt i mammans huvud. 

I slutet på dagen ringer maken och meddelar att vi får byta bil med varandra. Han kör till verkstaden och jag hämtar barn. Hela eftermiddagen kör mamman skytteltrafik eftersom det i pappans bil inte får plats mer än tre personer. När mamman hämtar för tredje gången ringer pappan och meddelar att bilen är lagad. Mamman blir så glad att jag nästan gråter. Tänk så viktig bilen är under skolveckorna.

Gamla muttrar och skruvar rostar med tiden och smuts fastnar och det blir inte bra. Mamman har tydligen kört runt med ett löst däck. Det är ju förståeligt att det kan låta konstigt. Farligt känns det också. Nu är den i alla fall lagad min bilvän och vi kan färdas tillsammans ett tag till.

Fin onsdag till er.

Etiketter: barn, bil, dunk, färd, hjul, jobb, mammabilen, mamman, pappan, parkering, skola, skräp

« »

© 2019 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.