Nyskurat och dagen idag

Mamman sitter i mittendotterns säng vid läggdags och anstränger mig allt jag kan för att inte somna. Det är svårt. 

Alla dessa underbara sovande små och lite större som smittar av sig av sitt lugn och sin sömn. Mamman har lite mer att pyssla med innan det är dags att sova.

Tvätthögen struntar jag i. Den går nog ingenstans tills imorgon. Det finns ändå lite grand att pyssla med. 

Dagen har varit lugn och effektiv samtidigt. Vi har varit lediga tillsammans. Det är mer än bra. Vi har ordnat med damm och växter, mamman har bakat grovt bröd, tonat håret, stickat färdigt en sjal, städat, tvättat tvätt, diskat och klippt näst största dotterns hår. 

Pappan har såpaskurat köksgolvet inför midsommar. Doften av linoljesåpa gör mig glad och får mig att känna högtidlighet. Det har blivit så att pappan skurat golvet till jul och påsk och nu också till midsommar. Tänk att det är sådant som gör mig så lycklig. Att ett såpat golv kan få utmärka årets högtider. 

  
Ibland tänker jag ett det i mig nu skapats en länk bakåt i tiden, till generationer som föregått mig i släktledet. Kanske kände mormor, farmor, deras mammor eller systrar också högtidlighet och lycka inför nysåpade furugolv. Kanske utmärkte det något speciellt i deras liv. Eller så är det bara jag som känner lycka och samhörighet med tiden inför vårt skurade köksgolv. Hursomhelst så får det mig att känna lycka. Jag ser fram emot en midsommar njutandes av god mat vid vårt bord som står på det nyskurade golvet.

God natt till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.