Många blandade tankar

Regnet smattrar från utsidan. Genom öppna fönster luktar det sommarregn. Gott och friskt. 

Döttrar och extrabarn sov länge på morgonen. När alla vaknat åt vi frukost till prat och skratt och löste vårt första sommarlovsmelodikryss. 

  
Och så har vi flaggat och tittat en del på tv för att det idag är prinsbröllop. Mamman tänker att det är så fint med en hyllning till kärleken mellan två människor. Så gripande, rörande och vackert. Och så hölls så vackra tal från fäder som verkligen ville visa sin stora uppskattning och kärlek. Det rör mamman djupt.

Vi tittade länge på detta stämningsfullt vackra bröllop men gjorde avbrott för mat och åkande till badsjö alldeles i närheten. Tyvärr var det inte särskilt varmt vare sig i luft eller vatten så det fick bli plaskande med fötterna idag. Mycket uppskattat av alla barnen och sandigt men väldigt roligt. 

Så bar det hem till kvällsrutiner och mera bröllop på tv. Extrabarnet som snabbt blir rastlös när vi tittar eller gör något länge satte sig att måla och kom till mamman efter en stund med stolthet i blicken och sade ’nu har jag gjort så där som du lärt mig, använt tåla, tålam, tålama, nej tålamod heter det. Jag har målat på en teckning länge och färglagt. Är tjugo minuter länge?’ ’Ja, det är nog ganska länge men det beror på förstås hur du tänkt dig resultatet’, svarar mamman. ’Vad du tänkt dig med din målning’. ’Du pratar så tokigt, tokigare än någon annan jag känner. Jag tycker om det. Här får du teckningen av mig. Den är fin, eller hur!’, säger extrabarnet glatt och ger mamman en kram.  Teckningen är jättefin. Mamman lägger undan den i sin spara-hög tillsammans med starka känslor om att det fint att få vara trygghet för barn och att kunna ge vägledning i små som stora steg. Det skänker glädje och gör mamman kolossalt glad och lugn inombords. 

Så blev det ganska sen kväll och barn behöver sova. Vi hjälper med tandborstning och annat som behöver ordnas innan det är dags att krypa ned i sängarna. Och så läser mamman saga. Det tycker alla barnen är mysigt och somnar lugnt i sina sängar.

Mamman sitter kvar och begrundar att väldigt mycket kan rymmas i en och samma dag. Så många känslor på samma gång. Vi har känt glädje för det vackra prinsparet som idag blev ett äkta par. Vi har känt sorg för att en ung människa utanför sitt arbete gick miste om sitt liv och en framtid. Sorg för att en mamma och pappa inte längre har sin dotter att krama om.

 Livet är skört. Glädjen över att få vara tillsammans stor.

Mamman ser i nyheterna att kriminella gäng dödar varandra här i vårt land och i det rycks en oskyldig liten människa bort från sitt liv. Det vill mamman inte ens börja att försöka förstå. Det är bara fel. Jättefel. Världen är konstig och jag måste stänga ned sidan med nyheter. Tankarna lämnar mig inte men jag väljer kärlek och glädje idag. Jag väljer att tänka på kärlek och ett vackert tv-sänt bröllop och kramar om de som jag får lov att kalla mina.

Jag är så tacksam över att få dela livet med min make, så innerligt glad och lycklig över våra fina döttrar och lycklig över möjligheten att vara trygghet åt ett extrabarn som behöver det.

God natt till er.

Etiketter: dotter, extrabarn, flagga, kärlek, make, mamman, pappan, prinsbröllop

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.