Trädgårdsvänner

  
Idag hälsar mamman och minsta dottern nya fina blomstervänner välkommen till vår trädgård.

Utefter vägen har vi två stora tråg som möter oss när vi kommer hem. Trågen står så fint och syns också från många av husets rum. 

Idag har vi planterat jätteverbena, höstvädd, kantnepeta och ett starrgräs i vardera tråg. Omedelbart när jag ställde blommorna på marken i sina plastkrukor besökte fjärilar, humlor och bin de nya trädgårdsväxterna. 

Nu förgyller blommorna vår alltmer blommande trädgård. Mamman njuter och mår bra. Idag är det stillhet och ro. Idag är det rum för avkoppling. Mamman vandrar långsamt, planterar, vattnar och småpratar med dottern och blommorna. Och så tittar vi på fjärilar som nu finner sin väg till vår trädgård. Vackra, sirliga fjärilar och stillsamt surrande bin på upptäcksfärd i blomstervärlden. Och så skiner solen. Det är också härligt.

Fin fredag till er.

Etiketter: bin, blommor, dotter, fjärilar, höstvädd, humlor, jätteverbena, kantnepeta, mamman, starrgräs

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.