Finalvecka, matsäcksfix och  intrasslad borste.

Det är ’finalvecka’ i döttrars skolor, musikskolor och på mammans jobb.

Morgnarna är intensiva med diverse matsäckspackande, utflyktväskor, påsar och saker som skall med hit och dit. Mamman går upp tidigt och lägger sig sent. Vi organiserar och planerar för att allt skall flyta så smidigt som möjligt. Och det går bra.

Mamman och döttrarna har fått med allt till rätt plats och dag. Det är vi väldigt nöjda med.

På eftermiddagarna har vi åkt till konsertgenrep och olika musikavslutningar och vi lämnar egenbakat bröd i present till de fina och engagerade lärarna.

För det mesta fungerar allting bra. Förutom idag. Onsdag. Den dagen mamman först arbetar och sedan hämtar på många olika tider i skolor och behöver ordna ett ordentligt mellanmål för att sedan fara med tre döttrar till pianolektion. 

Den dagen kommer mamman hem trött från tre döttrars pianolektion och möter två små som med en rund borste med piggar på försökt att göra frisyrer. Troligtvis tänkte de sig inte den frisyr minsta dottern nu fått.  Hon sitter nämligen ledsen på en köksstol med håret alldeles intrasslat i borsten.

Mamman och pappan försöker försiktigt att få loss håret men det går inte. Då hämtas balsam som jag smörjer in det trasslade håret och borsten i. Men inte heller det hjälper oss att få loss borsten ur håret. 

Då tröttnar mamman och hämtar hårsaxen. Det enda sätt som återstår är att klippa loss borsten ur håret på dottern som nu börjar tycka att det gör ont med fastnad borste i kalufsen. ’Klipp, klipp’ och så slänger mamman borsten i soporna. Dottern som nu har fullt med balsam i håret måste duschas. Mamman skyndar innan det är dags för middag.

Dottern är förstås ledsen men efter duschning, tvätt av hår och fönande syns nästan inget av det klippta. Skönt.

När vi plockat undan efter middag, diskat kastruller och startat diskmaskin sjunker mamman ned på kökssoffan och känner att energin tog slut.

Snart blir det kvällste och stillhet men först måste mamman hjälpa ännu en dotter som vill duscha och så har jag lovat nybakade scones till terminens sista lektion för en av mammans alla klasser. 

Fin onsdag kväll och god natt till er.

Etiketter: borste, dottern, duscha, föna, hårsax, klippa, mamman, musik, pappan, pianolektion, utflykt

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.