Just idag

En liten stund varje dag läser mamman valda tankar nedtecknade av prästen Olle Carlsson.

Boken mamman läser ur heter ’Just idag, 365 tankar för sinnesro’. Och just sinnesro känner mamman att jag får. En stunds stilla meditation över valda funderingar skänker ro, insikt, lugn och klarhet. Det gör mamman gott, varje dag.

En stilla bön eller tanke som mamman också börjat läsa varje dag är den bön som kallas sinnesrobönen:

’Ge mig sinnesro 

att acceptera det jag inte kan förändra 

mod att förändra det jag kan

och förstånd att inse skillnaden’

Kloka ord som ger mig styrka och bygger mitt inre. Kloka ord som ger mig ro.

Boken rekommenderades varmt av en kär och klok vän. För det är jag mycket tacksam.

Fortsatt fin fredag.

Etiketter: bön, just idag, klok, mamman, meditation, Olle Carlsson, sinnesro, tankar

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.