Söndagsmorgon

Mamman och pappan började morgonen med promenad i snålblåst och kyla. Det var friskt och härligt och gjorde att vi vaknade till ordentligt.

Igår var här vår och nu är det vinter. Det är spännande med dessa snabba skiftningar. Lite synd tycker mamman om de små fina krokusar och snödroppar som vågade sig upp ur jorden igår. Hur mår de blommorna idag?, undrar mamman. Förhoppningsvis klarar de dagens kyla och återkommer med ny kraft så fort solen värmer oss igen.

Mamman som tycker om att sova länge på helgen börjar uppskatta de här morgonpromenaderna mycket. Det är värdefullt att gå sida vid sida. En liten stund bara vi medan döttrarna leker inne i värmen och påbörjar framdukning av frukosten.

Vid frukostbordet pratar vi sedan mycket och lite i mun på varandra. Döttrarna har så många tankar de vill dela med sig av och det är härligt att lyssna. Vi pratar musik och skrattar och pappan visar exempel på olika musikstilar i vårt högtalarsystem.
Vi äter länge och sitter kvar vid frukostbordet en lång stund.

Så börjar söndagen i familjen och mamman myser. Ute har snöflingorna bråttom förbi fönstret. Det blåser friskt ute men inomhus är det varmt och skönt. Inomhus är vi tillsammans i stila söndagslunk. Skönt.

Fin söndag till er.

Etiketter: blåst, döttrar, frukost, krokus, mamman, morgonpromenad, pappan, snö, snödroppar, vår, vinter

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Söndagsmorgon”

  1. vad härligt det låter med en härlig morgonpromenad..att få vara nära tillsammans..jag gillar verkligen långfrukostar där samtalen böljar fram och tillbaka och vill aldrig ta slut..jag önskar dig en fortsatt härlig söndag..
    kram Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.