Jobbig tycker näst största dottern att mamman är. Jättejobbig, faktiskt.

Vi arbetar en liten stund med läxor. Just nu med läxor i engelska och mamman envisas med att tala så mycket engelska som möjligt för att sedan med hjälp av dottern översätta mitt tal. Mamman ger inga svar utan ställer istället frågor så att dottern själv skall komma fram till svaret.

Det tycker dottern är jobbigt men ser samtidigt att hon lär sig textinnehållet bra på det sättet. Vi använder språket och liksom dyker ned i det för att lära oss på djupet. Vi låter det inte stanna vid glosor och rabblande.

Det är förstås ett lite jobbigare sätt att arbeta men lärorikt tror mamman. Så försöker jag göra då jag lär ut engelska i skolan.

Vi fortsätter att arbeta med läxor ännu en liten stund sedan blir det mer filmtittande.

Fin torsdag till er.

Etiketter: dottern, engelska, jobbig, läxor, mamman