(null)
Döttrar hostar och nyser men mår bättre. I natt har vi alla sovit i våra egna sängar. Det var skönt.

Mamman vaknade av att solen sken in genom sovrumsfönstret. Det var så vackert att jag blev sittandes en stund. Tanken var alldeles stilla.

Sedan hördes döttraljud. Små fötter mot trägolv, trippandes ned för trappan för att inte väcka mamman som de vet inte sovit så bra de senaste veckorna. Efter trippandet hördes hostljud. Den mycket förkylda dottern hostar och hostar. Hon har det jobbigt, stackars dottern. Mamman beslutade sig för att stiga upp ur den varma sängen för att hjälpa.

Mamman ger dricka och håller om när det hostas som värst. Mycket mer än så kan jag inte göra. Dottern mår i alla fall lite bättre. Det är bra.

Näst yngsta dottern möter mamman i trappan och säger glatt ’god morgon mamma har du sovit gott jag är hungrig kan jag börja med frukosten’ i ett enda andetag. Så det gör hon.

Dottern tar fram kaffe, filter, mäter upp kaffepulver och häller i vatten i kaffekokaren. Fort går det och hon vet precis hur hon skall göra. Efter det öppnar hon kylen och fram åker alla pålägg, juice och mjölk till mammans kaffe. Smörknivar, gafflar och skedar plockas fram och vi kokar ägg och skalar och ordnar. Dottern är härligt entusiastisk och pratar hela tiden.

Döttrarna och mamman äter frukost länge och pratar om allt och inget. Att vara lediga tillsammans är underbart. Att rå över vår tid helt och hållet är härligt. Mamman njuter och mår bra.

Fin tisdag till er.

Etiketter: döttrar, frukost, hosta, kaffe, mamman, tillsammans