Hemma och så sakteliga på bättringsvägen

Döttrarna bättrar på sig så sakteliga. Med hjälp av nässprej och högläge inatt verkar febern stillat sig på dottern som fick febern tillbaka. Vi tar en dag i taget och familjen kryar sig långsamt.

Mamman steg upp tidigt och efter att ha sjukanmält döttrar till respektive skola satte mig att läsa i kökssoffan. Där satt jag så när döttrarna vaknade en efter en och kom vandrande nedför trappan.

Mamman fick morgonkramar och några döttrar kröp upp i mitt knä en liten stund. Mysigt tyckte alla döttrarna att det var att mamman satt läsandes när de kom ned. ’Det blir extra mysigt mamma när du sitter där med en bok. Som det skall vara. Och så tända ljus också, jättemysigt’.

Lång frukost har vi ätit och pratat och skrattat. Härligt. Men nu är det dags att påbörja dagen.

Fin onsdag till er.

Etiketter: bok, döttrar, frukost, kökssoffa, läsa, mamman, mysigt

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.