Ljus

Idag är det sjuttio år sedan koncentrationslägret Auschwitz blev befriat. Därför kallar vi den 27 januari Förintelsens minnesdag.

Det uppmärksammar vi genom att låta ljus lysa upp vintermörkret. Utomhus har vi tänt en marschall och inomhus tänder vi många stearinljus. Vi låter ljuset lysa och tänker både på de människor som miste sina liv och de som kämpade mot det de ansåg fel och ont. För alla de som trodde på alla människors lika värde. För alla de som trodde på ett oss istället för på vi och de trots stark propaganda och fara för livet.

Idag tänder vi ljus som en påminnelse om historien vi inte vill skall upprepas. Vi tänder ljus och hoppas på en god värld.

IMG_0561.JPG
Fortsatt fin tisdag till er.

Etiketter: förintelse, historia, ljus, minne, minnesdag, påminnelse

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.