Paket, snö och fredagspyssel

Det är spännande det här med att ha hus och att bygga övervåning. Nya saker händer hela tiden och maken bygger så fort han har tid och mamman ordnar också jag efter bästa förmåga.

Idag väntade mamman och minsta dottern på en paketleverans med rör och golvbrunn. Det kändes spännande och stort att få ta emot eftersom det är början på det badrum som kommer att bli till.

När vi kom hem från skolrundan kom lastbilen med paketen körandes. Mycket smidigt och trevligt att stå en liten stund språkandes på varsin sida stengärdsgården. Att få ta emot saker ståendes på egen mark invid en gärdesgård är fantastiskt.

Så vandrade vi in dottern och jag med rör och paket genom vacker snö som knarrar under fötterna.

Vi har äntligen fått oss en riktig vinter med snö som ligger kvar på marken. I eftermiddag tror mamman att det blir pulkaåkning när döttrarna slutat skolan. Innan dess måste vi ordna så att en dotter som har hål i sina vinterkängor får nya varma utan hål i sulan. Det får bli en tur till skoaffären direkt efter skolan.

Idag skall vi njuta av vårt vinterlandskap som är magiskt vackert och så skall vi pyssla med det som behövs. Mamman skall tvätta lite tvätt, bädda sängar, dammsuga, dammtorka, kanske baka något och så spela lite piano. Just nu spelar mamman mycket Strauss.

IMG_0675.JPG
Fin fredag till er.

Etiketter: dotter, golvbrunn, maken, mamman, paket, pappan, piano, rör, skola, stengärdesgård, Strauss, tomt, vinter

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.