Nyårsdagen

Nyårskonsert, brunch och soffmys, det är ett härligt sätt att börja det nya året.

I år var nyårskonserten extra fin troligen för att den var dirigerad av en mycket erfaren, duktig och ödmjuk musikkonstnär. Mamman lyssnade och njöt.

Och så får mamman tänka att det är mänskligt att bli irriterad trots all den förståelse jag är utrustad med och allt det tålamod jag har. Kanske är det så denna gången för att extrabarnet har så otroligt svårt att komma till ro. Mamman får inte tid att koppla av riktigt.

Och så blir inte mamman populär med sin mur av ’nej, så gör vi inte här’. Hon blir trött på mamman, extrabarnet. Hon gillar inte ’du måste städa undan det här innan du tar fram nästa sak’ eller ’nej, idag har vi vanliga kläder, inte kalasglitterklänning’. Mamman ger inte med sig utan ser till att det blir gjort så som vi vill. Det blir extrabarnet trött på och mamman blir inte populär.

Lite trötta är vi idag, på varandra, mamman och extrabarnet. Och irriterade. Så är det ibland. Mamman tror på trygghet, tydliga gränser och tydliga vuxna. Det blir gränslösa barn till en början väldigt trötta på. Men jag tänker att hon vänjer sig, med tiden.

Dagen idag är arbetsam men ändå fin.
Konserten var fantastisk och familjen ordnar och pysslar runt här hemma. De två stora döttrarna bakar, mamman har dammsugit och duschat tre små döttrar och pappan ordnar med förråd och utebelysning.

Det är nyårsdag och vi är tillsammans. Det är härligt. Och så sänds tredje och avslutande delen av dokumentären om Astrid Lindgren på SVT ikväll. En av få program som mamman verkligen vill se.

Fin torsdag till er.

Etiketter: barn, döttrar, extrabarn, mamman, ordna, pappan, pyssla

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Nyårsdagen”

  1. Hej Svintoflickan
   God fortsättning till er allihop.
   Vi har ett extrabarn varannan helg. Det är en utmaning som känns oerhört värdefull. Vi ger av oss och vår trygghet och får förmånen att få tillit och förtroende från en liten människa. En liten människa som kanske får ett tryggare liv och möjlighet till en bättre framtid just pga det vi gör. Det är stort och skapar ödmjukhet i hjärta och sinne.
   Ibland är uppdraget mer krävande än andra gånger, men vi tänker att livet är sådant.

   Önskar er en fin helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.