Bråttom till pulkabacken

Morgonkaffet dricks i ett flygande fläng för att döttrar vill ut i snön. Här skall åkas pulka i långbacken i hagen.

Mamman och pappan hjälper med tand och hårborstning. Långt hår behöver flätas och stoppas in under jackan, halsdukar slutas tätt om näsor och halsar, vantar dras upp ordentligt över overallärmarna och mössor dras ned över öron och så bär det iväg med glatt humör ut till backen.

Glada döttrar med vinterkläder i pigga färger vinkar och ropar till mamman och pappan som står kvar inomhus med frukost att duka undan och varsin kaffekopp med halvdrucket kaffe på köksbänken, ’skynda ut så åker vi tillsammans!’.

Jovisst skall vi skynda. Det är roligt att åka pulka tillsammans. Skall bara plocka iordning först och ta på andra kläder än flanellpyamas.

Men då skall mamman ut i vintern och åka pulka med alla barnen. Härliga vinterlandskap.

Fin söndag till er.

Etiketter: backe, kaffe, mamman, mössa, overall, pappan, pulka, vantar

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.