Morgonkaffet dricks i ett flygande fläng för att döttrar vill ut i snön. Här skall åkas pulka i långbacken i hagen.

Mamman och pappan hjälper med tand och hårborstning. Långt hår behöver flätas och stoppas in under jackan, halsdukar slutas tätt om näsor och halsar, vantar dras upp ordentligt över overallärmarna och mössor dras ned över öron och så bär det iväg med glatt humör ut till backen.

Glada döttrar med vinterkläder i pigga färger vinkar och ropar till mamman och pappan som står kvar inomhus med frukost att duka undan och varsin kaffekopp med halvdrucket kaffe på köksbänken, ’skynda ut så åker vi tillsammans!’.

Jovisst skall vi skynda. Det är roligt att åka pulka tillsammans. Skall bara plocka iordning först och ta på andra kläder än flanellpyamas.

Men då skall mamman ut i vintern och åka pulka med alla barnen. Härliga vinterlandskap.

Fin söndag till er.

Etiketter: backe, kaffe, mamman, mössa, overall, pappan, pulka, vantar