Avig dag

Idag har mamman en avig dag. En dag med köra hit och hämta dit och lösa konflikter och tala ned upprörda tonårselever och springa hit och köra dit och komma i tid till döttrars olika skolsluttider. Och så försöka hinna med att äta lite emellanåt och laga mellanmål till alla barnen.

Ont i huvudet känner mamman att jag har. Riktigt ont. Nu måste mamman vila lite.

Ikväll vill mamman njuta av ett tv-program med kluriga frågor och färder längs världens olika vägar och järnvägar och kanske svara på frågan ’vart är vi på väg?’

Och så ligger Fredrik Backmans senaste bok ’Britt-Marie var här’ på köksbänken redo för högläsning. Det ser jag fram emot.

Fin fredag till er.

Etiketter: döttrar, hämta, köra, mamman, skola

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Avig dag”

  1. Hej Erika
   Ja, underbart kärva och samtidigt otroligt älskvärda Britt-Marie som inte alls är kritisk utan mer omtänksam, faktiskt. Inte alls ’passivt aggressiv’ som Kents barn kallar henne.

   Jag tycker så mycket om Backmans sätt att beskriva människor. Författaren porträtterar det kärva och kantiga på ett kärleksfullt och förstående sätt. Han har ett otroligt sinne för detaljer och sinnesstämningar. Det skänker mig lugn att läsa om dessa fina och av livet kantstötta människor.

   Önskar dig en fin vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.