Läsa bok

Mamman läser mer av Barbro Lindgren, nu ’Även en ihålig nöt vill bli knäckt’.

Mamman njuter så av humorn, språket och tankarna. Stora tankar blandade med små. Storslagenhet i det lilla. Klokt, ärligt, roligt och sant.

’Nattsnigeln har varit ute och gått i gräset utanför växthuset i natt, men gick in igen på morgonen.
Nyheter från Fäholmen: harklöver, vildtimjan och axveronika.’

Sådana nyheter läser mamman gärna. Stillsamma långsamma nyheter som själen mår bra av.

Och så filosofiska funderingar med grund i olika stora filosofers tankar. Det mamman fastnat för just nu är funderingar med filosofen Hume som grund, ’Ingenting förbättrar själstillståndet så som studier av sköna ting, poesi, vältalighet, musik eller måleri. Det skapar en viss känslig elegans som är främmande för resten av mänskligheten. Känslorna de ger upphov till är ömma och milda. De vänder bort själen från affärers och intressens brådska, gynnar reflexion, disponerar oss för lugn och ger upphov till en angenäm melankoli, som av alla själens belägenheter bäst lämpar sig för kärlek och vänskap.’

Klokt sagt och trevligt att läsa.

Mamman läser vidare.

Fin måndag till er.

Etiketter: Barbro Lindgren, bok, filisofi, mamman

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.