Förtroende

’Du är snäll’, säger hon. Hon, den lilla flickan, som haft en kärv och svår start på sitt liv. Det är stora och betydelsefulla ord från ett litet barn som inte vuxit upp med snällhet omkring sig.

Hennes ord säger mer om henne än de gör om mig. Hon ser snällhet och vet vad det är trots sina livsupplevelser. Hon har en tro på och känner förtroende för snälla vuxna.
Det är fantastiskt.

För henne är vi en trygg familj som fungerar som avlastning åt de som nu sköter om henne på heltid.

Det är värdefullt att få hjälpa, lasta av och bidraga på ett litet sätt till en kanske bättre, mer kärleksfull och empatisk framtid. Det är fantastiskt att få en liten människas förtroende. Ett förtroende som hon på inget sätt måste ge men vill.

God natt till er.

Etiketter: familj, flicka, förtroende, liten, mamman, snäll, snällhet, vuxna

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

4 svar till “Förtroende”

  1. Hej Lovisa
   Tack för dina ord. Det behövs så mycket värme och kärlek i vår alltför kalla och hårda värld.

   Önskar dig en fortsatt fin vecka.

 1. Är så illa berörd av det man får veta om den lilla flickan i Karlskronas öde, som var så duktig och slet och jobbade hårt i hushållet tills natten, som aldrig fick leka, som aldrig vågade berätta om slagen, som inte blev omskött, och som längtade så efter sin mamma…tänk om hon hade fått hjälp, om hon hade fått komma någon annanstans. Det du gör nu är stort, en liten skillnad för en själv kan vara en gigantisk skillnad för ett barn <3

  1. Hej Bits
   Barn borde bara få vara trygga, leka och ha det bra.
   Den riktigt stora insatsen gör denna flickans familjehem som är ett fantastiskt par som hjälpt barn i många år. Nu behöver de lite avlastningshjälp och den hjälpen är vi.
   Många trygga människor runt barn, det är så det skall vara. Kärlek, empati, omtanke och glädje. Ett litet bidrag till en bättre värld.

   Önskar dig en fortsatt fin dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.