Sorbus Intermedia E

I midsomras satt vi i grannbondens finklippta hage för att tillsammans fira sommarens högtid med våra nya grannar. Vårt hus stod på plats men nycklar och tillgång till vårt nya hem hade vi inte, annat än att måla utsidan förstås.

I hörnet av bondens hage står en vacker gammal oxel som korna gärna söker skydd under varma eller regniga dagar. Oxeln står där majestätisk, trygg och orubblig. Ett mycket vackert träd som skänker mamman ro och glädje.

Och nu idag anlände vårt efterlängtade vårdträd till plantskolan. Vårdträd som vi talat om sedan vi först såg tomten vi nu bor på. Och nu har vi ett eget vårdträd planterat i vår trädgård.

En alldeles egen oxel att titta på, vårda och njuta av. En oxel som kanske känner sig som hemma där den kan skymta en äldre släkting bortom kullen. En oxel som för byns tradition vidare. En egen oxel.

Underbart och stor glädje.

IMG_0257.JPG
Fin fredag till er.

Etiketter: bonde, glädje, grannar, hage, hem, hus, mamman, midsommar, plantskola, sorbus intermedia E, träd, vårdträd

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.