Bröllopsdag och firarlampa

Igår firade mamman och pappan femtonårig bröllopsdag. Egentligen är vår riktiga bröllopsdag två dagar tidigare men då firar vi födelsedag i familjen.

För att den födelsedagsfirande dottern skall få sig en alldeles egen dag har vi valt att flytta vår dag.

I hjärtat bär mamman alltid minnet av vilken fantastisk gåva det var att få möta vårt lilla barn på just bröllopsdagen. Då vår sjunde bröllopsdag. Större eller finare gåva går inte att få.

Nu är i alla fall just den dagen dotterns och mamman och pappan firar istället den dag vi blev ett par. Den dag vi egentligen velat viga oss på. Men, det året var den dagen en måndag. Och på måndagar gick det inte att viga sig i kyrkan. Lustigt att vi nu firar på den dagen som i år visade sig vara en lördag.

Vid någorlunda jämna årsdagar har vi valt att inhandla en vacker ljuskälla till oss. För att fira oss och på något sätt manifestera vårt ljus och vår djupa kärlek som brinner stark. Att vi har vår låga mitt i allt det där som är livet och vardagen. Att vi med vårt ljus i alla fall försöker att alltid se varandra. Ibland är det lättare och ibland svårare.

Så igår åkte vi hela familjen till en plats för byggnadsvård och vackra ting och inhandlade en vägghängd fotogenlampa i present till mamman och pappan. Lampan har nu funnit sin plats ovanför vårt fina piano.

IMG_0561.JPG

Lampan är vacker och hänger på em fin plats där vi alltid kan se den på och bli påminda. Påminda om oss, vår kärlek och vårt ljus. En härlig dag och ett mysigt firande.

Fin söndag till er.

Etiketter: bröllopsdag, byggnadsvård, dottern, familj, födelsedag, fotogenlampa, kärlek, laga, ljus, mamman, pappan

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.