Lekbesök och brödbak

Idag har en dotter en kompis här på besök. Det leks och skrattas och stojas och sjungs och pysslas. Så plötsligt står alla barnen i köket hos mamman och pratar och vill ha vatten och kanske en liten kaka.

Barnrösterna fyller huset och mamman känner sig glad. Glad över att dotterns vän trivs så bra här och glad över att alla barnen leker så fint tillsammans och glad över att de uppehåller sig i min närhet. Att de ideligen gör små stopp i leken nära mig för att prata lite om allt och inget. De involverar mig och låter mig vara med. Det är värdefullt, en skatt faktiskt.

Mamman är tacksam och glad över att få leva livet ständigt nära barn. Det är så jag trivs bäst.

I köket står mamman och hör leken och mår bra och bakar. Jag bakar slut på den jäst vi har i kylskåpet. Jäst som faktiskt passerat sitt bäst-före-datum men som jag är djärv nog att använda ändå. Luktar jästen fräscht och inte är för torr så fungerar den bra att använda trots utgånget datum. Så det gör jag idag.

Det bakas två olika mamma-bröd. Ett med fiberhavregryn, solroskärnor och linfrö och ett lättare mamma-bröd med fiberhavregryn, rågsikt, vetemjöl och sirap. Och så prövar mamman också att baka örtfrallor efter Anna Bergenströms recept.

Bakning och samvaro. En mycket bra dag.

20140624-154159-56519545.jpg

Fin tisdag till er.

Etiketter: baka, barn, bröd, dotter, döttrar, lek, mamman

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.