Ordna och pyssla och förberedelser för en ny vecka

Gårdagen var en dag för diskussion och fundering kring hur och vad och vem som skall göra och hur allt ansvar skall delas. Viktiga och arbetsamma diskussioner att ha.

Och så gick vi oss ut på vårpromenad i ett vidsträckt vitsipps-landskap. Vi vandrade som i en sagoskog tillsammans och solen strilade genom grenverk med grenar strödda av ljusgröna knoppar.

Vi fann en bergsknall att sätta oss på för att fika och bara njuta av luften, vyn, solen, stillheten och varandras sällskap. Det var härligt.

Idag är en ’ställa-allting-i-ordning-dag-och-förbereda-för-skolvecka-dag’. Läxor görs färdigt, musikläxor övas, tvätt tvättas och mamman läser kurslitteratur.

Solen skiner även idag och vi skall se till att ge oss ut i friska luften för att samla energi. Det har varit ett trött lov med virus som inte velat ge med sig och påföljande bakterieinfektion för minsta dottern. Men nu börjar vi så sakteliga att hämta oss.

Mamman har sovit i sin egen säng för andra natten i rad på över två sjukdomsveckor. Riktig sömn är skönt och ger mamman nödvändig vila.

Nu behöver mamman assistera näst största dottern som arbetar med sin matematikläxa.

Fin måndag och annandag påsk till er.

Etiketter: barn, berg, döttrar, landskap, mamman, promenad, sagolandskap, sol, tillsammans, vår, vitsippor

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.