Skolrunda och morgonmöte

Mamman har kört skolrundan och sedan åkt tillbaka till den första skolan för att gå på möte.

Möte kring ett ämne största dottern behöver kämpa lite extra med. Lite spänd och orolig inför mötet kände jag att jag var. Mamman upplever att mötet mellan hem och skola ibland blir till en märklig kraftkamp men detta mötet var både trevligt och givande. Dottern lyssnades på och hennes tankar och idéer respekterades av lärarna. Det kändes gott.

Tyvärr har den skola största dottern gick på från förskoleklass upp till fjärde klass inte gett barnen de grunder som behövs. Vi har under många års tid arbetat hemma för att bygga grunden och det har gått utmärkt i alla ämnen utom ett. I det ämnet har mamman och dottern kört fast och med tiden har detta ämne blivit en ständig källa till konflikt.

Detta ämne som är så svårt för oss att samarbeta i hade vi alltså möte om idag och fann en bra och för alla framkomlig väg att vandra. Det lättar mammans hjärta oerhört och ger mig ny energi så att min kraft kan gå till att hjälpa på bra sätt.

Det är arbetsamt när döttrarna får kämpa så i vissa ämnen. Mamman skulle vilja att allt föll sig naturligt och var enkelt. Men, livet är inte sådant och döttrarna måste kämpa själva för att ta sig fram på sina vägar i livet. Sina alldeles egna vägar med unika och egna svårigheter att överkomma. Med tankehjälp och oändligt med kärlek från mamman och pappan kanske vägen blir lite lättare för döttrarna att vandra och svårigheterna inte lika svåra att ta sig igenom.

Fin torsdag till er.

Etiketter: ämne, döttrar, mamman, skola, skolrunda

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.