Fredag morgon

Det är tidig morgon. Alla döttrarna soffmyser under varma filtar och mamman serverar frukost.

I hallen står väskor och gymnastikpåsar klara för dagen. Rätt läxa är med i rätt väska och frukt är nedpackad.

Mamman nynnar på vackra melodier som vi lyssnade till igår då näst största dottern spelade på musikcafé med sin stråkorkester. Mamman och pappan och, de för kvällen, icke-spelande döttrarna hjälpte till i köket och med kakförsäljningen samtidigt som vi lyssnade till all denna underbara musik.

Det är något visst att få lyssna och att få hjälpa till bakom, fixa, sopa, städa och ordna tillsammans med de musikpedagoger som lär barnen så oerhört mycket. Musikcafé-kväll var en trevlig upplevelse.

Nu är det dags att ordna och pyssla så att skoldöttrarna kommer dit de skall på rätt tider.

Fin fredag till er.

Etiketter: döttrar, filt, frukost, mamman, musik, musikcafe, pappan, pedagog, soffmys

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.