Fina människor

Mamman låter minsta dottern öppna dörrar själv, ta på skor själv och göra mycket annat själv när vi är på lilla skolan för att lämna skoldöttrar.

Göra själv stunderna blir många när vi skall fara hem efter att ha lämnat av skoldöttrar. Viktiga stunder då dottern får visa att hon kan själv och mamman försöker hjälpa dottern så långt som möjligt att göra själv. Viktiga stunder.

En annan mamma dröjde sig nyfiket kvar idag tillsammans med oss och säger till sist ’visst är det ni som har många barn?’ Mamman svarar reserverat ’ja, eller nej, egentligen inte många bara fem’.

Den andra mamman skrattar till och säger att hon tycker att de är så fina de döttrar hon träffat och att hennes son som går i näst yngsta dotterns klass tycker om att vara i deras närhet. Och att han säger att det är mysigt när dotterns mamma kommer dit för att hon är snäll, glad och mjuk.

Mamman blir alldeles glad där vi står i kapprummet och så klappar hon om mig, den andra mamman, och säger att det märks att jag är en barnperson som verkligen tycker om barn och respekterar barnens personligheter. Det har hon lagt märke till de gånger hon sett mig på skolan tillsammans med alla barnen. Det ville hon säga för att det ’är viktigt att tala om att vi uppskattar varandra’ och ’att vi ser varandra och visar vilken betydelse vi alla har för varandra’.

Det finns verkligen fantastiska och fina människor runt oss överallt.

Idag är mammans hjärta fullt av glädje och tacksamhet.

Fin torsdag till er.

Etiketter: döttrar, mamman, skola, snäll, varandra

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.