Eftermiddagstankar

En dotter har en ny vän med sig hem från skolan idag. En mycket fin vän som påminner mycket om dottern själv.

Mamman förundras över döttrarnas stora personligheter och deras förmåga att finna andra likasinnade vart de än är.

Mamman tror att döttrarna är så trygga i sig själva för att de står på en trygg och positiv grund. En grund lagd med kärlek, med plats och förståelse för olika personligheters uttryck. Så tror och hoppas mamman.

De finner fina vänner, likasinnade vänner, och det värmer mammans hjärta och gör mig lycklig. Tänk om de kan få ha det så i livet döttrarna. Att få stå trygga med ständigt närvarande och stöttande föräldrar och systrar och fina vänner som uppskattar och förstår. Att döttrarna får känna att de alltid får vara som de är. Alltid godkända. Alltid uppskattade.

Så vill mamman att det är och jag tycker mig se att vi har lyckats att skapa en positiv och trygg uppväxtmiljö. En bra grund för olika personligheters uttryck. Inte alltid i harmoni, men tillåtande och kärleksfullt.

Mamman kämpar alltid med sig själv, försöker att finna rätta och för mig sanna tankesätt. Försöker att förstå min omvärld. Omfamna glädje och positivitet och alltid utgå ifrån kärleken. Kärleken är grunden till allt. Kärlek, förståelse, godhet och omtanke.

Tyvärr känner sig mamman ofta fel och märklig. Men vill verkligen inte att döttrarna skall känna så. Mamman blåser luft under deras vingar så att de skall få flyga högt och känna sig fria. Känna sig ’rätt’ och fina och ständigt älskade.

I skrattet och pratet från dottern och hennes vän ryms så mycket lycka. Lycka för att dottern verkar funnit sin väg, sitt sätt i sin skolvärld och i det vågar vara hela sig själv och finna vänner som är fina och lika glada och fria.

Det är underbart.

Fortsatt fin torsdag till er.

Etiketter: dotter, föräldrar, kärlek, mamman, skolvärld, vän

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.