Läxor och olika uppfattningar

Så uppstår då återigen läxkonflikter. Största dottern har matematikläxor som skall förbereda inför nationella prov. Mamman räknar inte så som läraren sagt och trots att jag förklarat att just matematik är svårt för mig att förklara blir dottern svårt sur.

Mamman är självklart världens dummaste också som tvingar döttrarna att göra läxorna nu på eftermiddagen istället för att skjuta upp det till ikväll. Otroligt dum.

Mamman vill väldigt gärna kalla det välorganiserad. Det håller inte döttrarna med om. ’Dum’ blir slutbetyget.

Kanske kommer barnen att uppskatta mammans organisationsförmåga om några år när de inser att det blir lättare med allt skolarbete om det planeras väl. Mamman hoppas i alla fall att döttrarna kommer att förstå och kanske t o m uppskatta det mamman lärt ut.

Fortsatt fin tisdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.