Fiol-förmiddag

Mamman och yngsta fioldottern övar fiol tillsammans.

Hon är duktig på att lära ut och väldigt tålmodig. Mamman har beslutat sig för att i alla fall försöka slå följe med döttrarna in i musikvärlden. Mamman övar piano och nu tar jag mig även an släktfiolen. Den vi kallar ’farfars-fiolen’ för att makens morfars pappa spelade på den. Nu hänger den renoverad och fin på vår vägg och mamman tänker att den behöver spelas på för att må bra.

Vi börjar från början dottern och jag. Hon lär mamman hur stråken skall hållas, hur jag gungar mellan strängarna och vi sjunger ’ekorre, apa, drake och groda’ för att lära mamman ordentligt vad strängarna heter. Det är riktigt roligt. Mamman får så ont i sina fingrar men njuter av att kunna vara med om än bara på ett litet hörn med de musikbegåvade döttrarna.

20140214-115310.jpg
Fortsatt fin fredag till er.

Etiketter: dotter, fingrar, fiol, mamman, spela, stråke, strängar

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.