Kaffemysteriet

Mamman och döttrarna myser i sängen och pappan har gått till sitt arbete. Då luktar det plötsligt kaffe i huset.

’Hm, det kommer kanske från grannarna?’, säger mamman högt för sig själv. Men det luktar såpass starkt att det måste komma härifrån oss. Märkligt.

Döttrarna deklarerar detta som ett stort mysterium. ’Kaffemysteriet’. Mycket spännande.

Barnfötter tassar nedför trappan försiktigt. Då får mamman ett sms från pappan där det står ’Jag satte igång kaffe, kommer snart.’

Pappan arbetar idag i närheten av vårt hem och skall äta frukost hemma. Mysteriet löst.

En spännande morgon.

Fin torsdag till er.

Etiketter: döttrarna, kaffe, mamman, pappan

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Kaffemysteriet”

 1. Hehe, spökiga tänkte direkt att ni kanske bodde i ett äldre hus, och att det för 80 år sedan bodde ett kaffetokigt par där som nu går igen och blev kaffesugna! Kanske lika bra att det inte var det, så ni inte behöver ha 5 barn i sängen inatt! 😀

  1. Hej Bits
   Ja, den tanken slog mig också. Eller att grannen kanske i sin kaffe-törstighets-förvirring gått fel, men så hade vi ju låst dörren. Det var riktigt spännande där ett tag.
   Tror att vi säkert får fem döttrar i vår säng i alla fall, de tyckte det var lite läskigt samtidigt som det spännande och roligt. Och så blev de förstås glada när pappan kom hem på frukost.

   Önskar dig en fin torsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.