Ödmjuk och tacksam

Mamman är ödmjuk, tacksam och ser storheten i och förstår det viktiga att skriva om mina tankar och vår vardag i det liv vi väljer att leva.

Eller kanske är det så att mamman börjar förstå vidden och vikten av mitt skrivande från hjärtat och att det också betyder något för andra. Att det inspirerar och ger stort stöd i tanken och livsvalen.

Det är fantastiskt att kunna vara någon som ses som en inspirationskälla. Någon som beskrivs som klok. Det är stort och landar inte riktigt i mamman. Men det gör mig obeskrivligt glad och oerhört tacksam.

Alla möten och utbyten av tankar är spännande och det ni skriver till mig här på sidan givande att läsa och ta del av.

Några av er skriver till mamman lite mer privat och jag får då möjligheten att se lite mer personligt in i era liv. För det är jag tacksam och svarar gärna. Era frågor och tankar ger mig tillfälle och möjlighet att fördjupa mina egna tankar. Då får jag en klarare syn på hur vi tänker och väljer i livet och får ytterligare perspektiv.

Skrivandet har gett mig mycket och fortsätter att vara både spännande och givande. Att ha möjlighet att formulera tanken i skrift om stort och smått i livet gör tanken klarare. Och så mötet med er. Det är spännande och intressant.

Tack för att ni är med och för att ni delar med er av era tankar.

Fortsatt fin lördag till er.

Etiketter: inspirationskälla, intressant, mamman, möte, ödmjuk, privat, skriva, spännande, tacksam

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

6 svar till “Ödmjuk och tacksam”

 1. Vi är en familj fyra barn mellan 9 år och 9 månader och jag har läst/ kommenterat din blogg i över ett år. Det är alltid roligt att läsa om en familj som har valt samma som vi. Jag och min man är ursprungligen från Brasilien och har bott i Sverige i drygt 7 år. Jag har varit hemma i fem och ett halvt år nu och det är verkligen något jag aldrig ångrat mig. Att kunna läsa om glädje, frustration, mys och stress i livet som hemma mamma är trevligt och hjälper mig att se att jag inte är ensam i dessa känslor.
  Jag har faktiskt börjat baka (nästan) allt bröd hemma tack vare dig:-) Du skriver på ett sätt sånatt allt låter så mysigt så det inspirerar mig att försöka ha flera mysiga stunder med barnen. Ni verkar vara en otrolig fin familj som vi skulle komma bra överens i det verkliga livet med!
  Tack för dina inspirerande ord!
  Blessings / Karen

  1. Hej Karen
   Ja, visst vore det roligt och spännande att träffas på riktigt. Ni låter som en familj som också vågat följa hjärtats väg.

   Så härligt att jag inspirerat dig att baka bröd!

   Blir lite nyfiken på hur ni kom att hamna här i Sverige.

   Tack för dina fina ord.

   Önskar er en fortsatt fin helg.

 2. Min puls går ner bara av att gå in här och läsa 🙂
  I April slutar jag på min arbetsplats sedan 7 år tillbaks, och vad som händer i framtiden vet jag inte, förutom att jag förhoppningsvis kommer att lära mig att använda min symaskin, få mer tillsammanstid med döttrar och pendlande make, och kanske ha ett litet extrajobb, vi får se. Mycket jobb blir det dock, och jag hämtar inspiration här, och styrka.
  Jag har fått så mycket stöd och pepp från mina äldre arbetskamrater och yngsta dotterns förskolepersonal som önskar att fler familjer gjorde som vi skall göra, jag hoppas så att det här kommer att gå bra :-S
  Kram

  1. Hej Bits
   Det låter underbart att du finner ett lugn här. Den känslan landar i mitt hjärta och gör mig glad.

   Jag hoppas verkligen att ni finner ett lugn och stark gemenskap och kärlek i ert val. Ett val som jag tror att ni inte kommer att ångra. Tid med och för barnen och för familjen är oerhört värdefullt. Det är ett modigt och starkt val. Ett val som kommer att definiera er och säkert särskilja er från många andra i samhället. Kanske kommer du känna ett visst utanförskap, det vet jag av erfarenhet, men om du vill ger det dig enorm styrka och visshet att du/ni vågat det stora att följa hjärtats väg.

   Att bli kompis med symaskinen låter också trevligt. Det är en bra vän att ha!

   Ser fram emot att höra/läsa hur du finner dig i er nya tillvaro.

   Önskar er en riktigt fin helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.