Ordning och balans

Mamman tänker att det är svårt detta med att hinna med allt. Hålla ordning överallt och se till att läxor, musikövningar, lästräning, lappar till skolan, gymnastikpåsar, skridskoåkningsdagar, föräldramöten, födelsedagar, aktivitetskvällar, utflyktsdagar och matsäckar koms ihåg och görs ordentligt.

Mamman har nästan allt i huvudet och ibland i telefonen med påminnelsesignal och så skriver jag förstås upp det mesta i almanackan i hallen. Alltid är det minst tio saker som snurrar runt i huvudet för mamman mår inte riktigt bra när jag glömmer bort eller kommer för sent.

Det är uppfriskande när döttrarna visar upp ett obekymrat förhållningssätt till detta med att glömma. De tar det helt enkelt inte så allvarligt. Det är sunt. Minsta skoldottern glömde tex sin läsläxemapp hemma i måndags och svarade glatt när läraren frågade efter läsläxan ”Jaha, den glömde jag hemma. Du får den imorgon.” och så studsade hon glatt in i klassrummet och läraren såg både nöjd och glad ut över detta meddelande. Mamman själv hade grämt sig över att jag glömt mappen.

Kanske borde mamman försöka att släppa några av kraven på mig. Kanske borde mamman tycka att det är godkänt att missa lite då och då och kanske säga ”Jaha, den informationen har jag missat. Hoppsan, det skickar jag med en annan dag.” Fast, jag tror inte jag mår så bra av det, förstås. Mamman vill så gärna ha ordning på allt, eller det mesta i alla fall, och se till att barnen har med sig det de skall på rätt dag.

Det är svårt med balansen ibland. Att vara sådär ’lagom’ duktig.

Nu skall mamman sätta en bröddeg, hjälpa med läxor, förhöra läxor och trilla köttbullar.

Fortsatt fin torsdag till er.

Etiketter: balans, barn, döttrar, duktig, lagom, lappar, läxor, mamman, matsäck, skridskor, utflykt

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.