Åka runt utan brådska

Idag har mamman lämnat av döttrar på tre olika ställen på morgonen. Utan stress eller minsta tjat kom vi iväg lite extra tidigt för att hinna lämna av i lugn och ro på alla ställen.

Matsäcken var med i den utflyktande dotterns väska och alla läxor, böcker, mappar, lappar och annat är med i rätt väskor. Största dottern lämnades på sin skola först, med nycklarna till skåpet med sig utan att mamman behövde påminna alls. Näst yngsta skoldottern lämnades så av på tågstationen där en lärare stod för att ta emot. Hennes klass skall på utflykt idag, till stora staden för att göra ett studiebesök. Det tyckte lärare och elever var väldigt spännande.

Efter att ha pussat och kramat på utflyktsdottern satte mamman sig åter i bilen för att köra två döttrar till lilla skolan. Dit kom vi i god tid och kunde säga hejdå till varandra utan minsta brådska. På väg till bilen fann vi dessutom en pulkaåkande ensam liten pojke som inte velat gå in när klockan ringde. Honom följde vi in, minsta dottern och jag, innan vi satte oss i bilen för att åka hem.

Nu har vi ätit frukost och spelat fia med knuff och det är dags att sätta igång med dagen innan döttrarna skall hämtas hem igen.

Fin tisdag till er.

Etiketter: döttrar, hämta, lämna, läxor, mamman, matsäck, pulka, studiebesök, utflykt

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Åka runt utan brådska”

 1. Vill bara komma med ett stort: Heja!! För att du fick med dig allt och alla och dessutom i god tid! Säger hon som kan ha problem att komma iväg med två stycken, varav en ska följa med mig hem igen… 🙂
  Jag läser din blogg tämligen frekvent och skulle gärna vilja ha närmare kontakt via mail för att fråga lite hur ni lagt upp saker och ting med ekonomi etc. Hittar inga kontaktuppgifter, så jag ber dig skicka mig ett mail om du har möjlighet.
  Mvh
  Anna

  1. Hej Anna
   Tack för heja-ropen. Jag kände mig allt väldigt duktig denna morgon och nöjd med mig själv. Härlig känsla.

   Du får så gärna mejla mig. Skicka dina tankar/frågor till: mamma@fembarnsmamman.se

   Ser fram emot att höra från dig.

   Önskar dig en fin torsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.