Ledighet

Vi har ännu en sovmorgon och lugn och skön morgon här hemma innan skolorna börjar igen.

Imorgon skjutsar mamman tre döttrar till skolan för terminens första dag. Största dottern har ledigt en dag längre än systrarna och börjar inte förrän på onsdag.

Mamman kommer att sakna den myckna tillsammanstiden. Det är när vi börjar åka åt olika håll med hämtningar, lämningar och skall hjälpa med allsköns läxor och skoluppgifter som konflikterna uppstår. När vi får mycket tid tillsammans finner vi en härlig rytm och gemenskap.

Så här i brytpunkten mellan ledighet, skol och jobbtider finner mamman det alltid fel och märkligt att familjer förväntas vara på olika platser under dagarna. Jag tror mer på tillsammanstid och samvaro och den gemensamma strävan.

Nu är det i alla fall dags att storhandla inför veckan som kommer. Veckomatsedeln är redan gjord och hänger så fint i köket.

20140106-123819.jpg
Fin måndag till er.

Etiketter: dotter, döttrar, familj, gemenskap, jobb, ledighet, mamman, skola, tillsammans

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.