Söndag morgon

Tre döttrar kommer trippandes och kryper ned i vår säng. De andra två döttrarna hör vi hur de leker i ett av sina rum.

Vi myser och sängen blir ett enda stort virr-varr av barnben och barnfötter. Det pratas och skrattas och största dottern ser plötsligt hur rolig mammans lugg ser ut. ’Hahahahahahaha, luggen står rakt upp mamma. Du ser helt galen ut. Rolig. Titta pappa. Mamma ser helt galen ut.’ Då blir mamman lite sur. En sådan barnslig mamma, egentligen, hinner mamman tänka innan jag kittlar dottern tills hon slutar häckla mammans morgonlugg.

Så börjar vi dagen, med morgonmys. Ett bra sätt att starta söndagen. Nu skall mamman ordna med frukost och sätta en av dagens många bröddegar. Brödhyllan i frysen är åter tom och behöver fyllas på. Mamman behöver kaffe. Mer än en kopp.

Fin söndag till er.

20140105-102721.jpg

Etiketter: baka, barnslig, döttrar, lugg, mamman, mysa, pappan, säng, söndag

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.