Barnmorskorna i East End

image

Så har mamman läst färdigt trilogin om Barnmorskorna i East End.

Att stänga boken efter läsning av sista sidan var ledsamt. Som att ta farväl av gamla vänner och en värld som aldrig kommer åter.

Mamman tycker att serien var mycket välskriven och att alla delar var olika och visade på en utveckling över tid hos författaren. Författarens röst lät på något sätt annorlunda och mer erfaren och mogen från en bok till en annan. Perspektivet skiftar och förståelsen av det hon upplever blir djupare och mer komplex allt eftersom författaren mognar.

Sista delen är mycket svårare att läsa och tar mer kraft att ta del av än de första två. Vi tar ett långsamt farväl av en tid där människor levde under svåra omständigheter med hårda livsvillkor men ändå med en större närhet till varandra och en naturligare gemenskap.

Självklart förstår mamman att historien till viss del romantiserar en svår tid med epidemier och dåliga förhållanden i Londons fattigkvarter. Men mitt i eländet finns en mänsklighet som gått förlorad i vår moderna tid.

Mamman kanske skall börja om på del ett igen för att riktigt njuta av språket och persongalleriet nu när jag vet hurdan berättelsen är. Riktigt dyka ned i texten och berättartekniken. Så tror jag att det får bli.

Rekommenderar er varmt trilogin om Barnmorskorna i East End. Helst på originalspråket engelska om ni har möjlighet och intresse.

Fortsatt fin lördag till er.

Etiketter: Barnmorskorna i East End, bok, engelska, färdigläst, fattigkvarter, gemenskap, London, mamman, mänsklighet, trilogi

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.