Söndag, snöfall och andra advent

Idag är det andra advent och två ljus i adventsljusstaken är tända.

Julgranen skall sättas upp och pyntas. Och så snöar det ymnigt. Massvis med vita skira flingor faller från himlen och lägger sig som ett vitt täcke på mark, träd och buskar.

Det är vackert. Kanske inte så roligt när skolveckan börjar och mamman måste sladda runt på is och i snö men ändå känns det så fint med allt det här vita vackra.

Vintern är fin och så blir det både vackert vitt, ljust och lite dämpat ljud från verkligheten utanför. Som att allting blir lite mjukare och snällare. Det passar mamman bra.

Snön yr och mamman tänker att det är dags att sätta igång. Diskmaskinen skall plockas ur, sängar skall bäddas, golv dammsugas, tvätt tvättas och snö skottas.

Fin andra advent till er.

Etiketter: advent, julgran, mamman, mjukare, skotta, snö, söndag, tvätt

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.