Studier, förkylningar, bakning och kanske en skogspromenad

Mamman fick igår sökt böcker på biblioteket och fått tid för tanke.

Tanke för studiematerielet i kursen Montessoripedagogik. Tänk så många spännande idéer det finns om lärande. Intressanta och kloka funderingar om barnen, deras utveckling och tankar om lärande.

Mamman har bidragit med sin del av första inlämningsuppgiften och fortsätter att läsa kommande kursmateriel. Lika bra att slänga sig över nästa uppgift när tanken ändå är igång.

Borde mamman egentligen inte bli extra trött när jag inte får sova ordentligt. Visst borde jag det. Men istället är tanken tydlig och klar och idéerna flödar och mamman skriver och skriver och tänker och slår i böcker och funderar.

Jag tror att det behövs en liten promenad för de förkylda och hostande döttrarna och föräldrarna ute i det fina vädret idag.

Kanske en tur ute i skogen skulle göra gott.

Först skall mamman sätta lite bröddeg på jäsning. Mamma-brödet tog slut idag och så kan vi ju inte ha det.

Fin söndag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.