Födelsedag

CRW_5424_131029

Minsta dottern fyller år idag. Det har hon väntat på länge och sagt i minst två månader ”när skall ni slå in paket till mig? Jag fyller år snart. Snart är det min födelsedag.”

Idag är det hennes födelsedag. Morgonen börjades med ballonghav, skönsång, levande ljus, presenter och morgonmys. Efter öppning av paket och följande av skattkarta till en systers hemgjorda present packades väskor och matsäck och hela familjen for till badhuset så som dottern önskat sig att få göra på sin dag.

Det har badats, hoppats, åkts vattenrutschkana och busats i simhallens bassänger. Matsäck har avnjutits och hela familjen har sjungit för dottern. ”Ni skall väl sjunga, så det ekar mamma. Visst gör ni det?” Jo, vi försökte men det var många andra som tyckte att det var roligt att bada en tisdag på höstlovet. Simhallen var nästan full med människor och då blir det mycket ljud. Men dottern hörde vår sång bra och blev mycket glad. Två födelsedagssångs-varianter fick det bli dagen till ära ”Ja må hon leva många lyckliga år” och ”vad är det för dag idag, vad är det för dag idag?”

Dottern är lycklig och njuter av sin dag.

Fin tisdag till er.

Etiketter: badhus, ballonghav, dotter, födelsedag, mamman, njuter, säng, simhall, sjunga, syster

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Födelsedag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.