Söndag, mys, frukost och massvis med musik

Söndag med sovmorgon och uppvaknande med sängen full av morgonmysande och kramiga döttrar.

Sedan lång familjefrukost och prat och stoj kring bordet. När döttrarna ätit upp spelas det instrument och musikläxor tillsammans och var för sig.

Mamman sitter kvar med sin kopp kaffe och hjälper till med musikläxorna och bara njuter av alla dessa vackra toner. Det övas tredje och fjärde lägen på fiol och cello och första och andra stämmor på sopranblockflöjt och altblockflöjt. Det spelas orkesterstycken och egna visor och tredjefiolstämma från stråkkvartett.

Mamman njuter och kan inte riktigt ta in att all denna fina, fantastiska musik är vår och spelas i vårt hem nästan varje dag. Jag som alltid älskat musik har döttrar som utan något tvång eller uppmaning självmant tar tag i sina instrument och verkar älska sitt musicerande. Härligt och fantastiskt.

Fin söndag till er.

Etiketter: altblockflöjt, blockflöjt, cello, döttrar, fiol, instrument, mamman, musik, sopranblockflöjt

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Söndag, mys, frukost och massvis med musik”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.